Iowa Poison Control Center
24 Hours / 7 Days a Week 1.800.222.1222

Answers

1. In 1990, a film was made about a deadly Venezuelan jungle spider which mates with common California spiders to produce lethal offspring.  What is the name of this Steven Speilberg Movie?
 Answer: “Arachnophobia”

2. In the 1997 movie “Batman and Robin”, Uma Thurman played this toxic character.  What is her name?
 Answer:  Poison Ivy

3. What popular cartoon duo of the music world, featured episodes on toad licking & sniffing paint thinner?
 Answer:  Beavis & Butthead

4. What is the only substance known to be poisonous to Superman?
Answer:  Kryptonite

5. On March 5th, 1982, John Belushi died of an overdose.  Name the two drugs he overdosed on or the street name of this deadly mixture.
Answer:  Cocaine & Heroin otherwise known as a “Speedball” on the streets

6. In the 1986 movie “Little Shop of Horrors”, Steve Martin played a sadistic dentist who meets his demise from an overdose of what substance?
Answer:  Laughing gas, or Nitrous Oxide

7. What was the name of the 1986 movie that told of a nerdy janitor who fell into a barrel of toxic waste & became a hulking superhero who set out to rid the town of crime & corruption?
 Answer: the Toxic Avenger

8. What popular 1940 Disney film had mushrooms dancing to Tchaikovsky’s “Nutcracker Suite”?
 Answer:  Fantasia

9. In one episode, the cartoon character Homer Simpson believed he was going to die from eating which potentially toxic dish popular in Japan?
 Answer:  Puffer or Blow fish

10. On the popular show Seinfeld, Georges Fiancee is poisoned and dies.  How did this tragedy happen?
 Answer:  From licking engagement envelopes made with a toxic glue

11. In what 1987 film did the character Owen Lifts (Danny DeVito), try to kill his overbearing mother by adding lye to her soft drink?
Answer:  Throw Mama from the Train

12. In what 1966 film featuring Richard Burton and Elizabeth Taylor, as a couple of alcoholics, does one hear the line “Martha? Rubbing alcohol for you?”
Answer:  Who’s Afraid of Virginia Woolf?

13. In the Three Stooges classic film “Disorder in the Court”, Larry mistakes a man’s toupee for what creature?
 Answer:  A tarantula

14. In the TV sitcom series “Friends”, Monica is stung by a jellyfish.  How did Chandler treat her sting?
 Answer:  By urinating on it

15. In what Disney movie can you hear the line ”drown them, poison them, bash them on the head.  Got any chloroform?  I don’t care how you kill the little beasts, just do it!”, being delivered by actress Glenn Close?
 Answer:  101 Dalmations

16. In an episode of the Simpsons, Bart takes a trip to France on an exchange program, where he is enslaved by a couple of nasty vineyard owners, and is forced to drink adulterated wine.  What was the toxic adulterant in the wine?
Answer:  Antifreeze

© 2017 IPCC. All Rights Reserved.